Гостовање Клауса Кенета

Дана 26. септембра, у сали СО Љубовија, са почетком у 12 часова, гостоваће професор и филозоф Клаус Кенет, аутор популарне књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“.

KlausPlakat2014. FACEBOOKKlausPlakat2014. FACEBOOKKlausPlakat2014

Клаус Кенет је Божији дар новинарима. Његов живот, како сам прича, био је препун инцидената и авантура, па је највећи проблем новинару како да све то уклопи. Био је вођа банде са 12 година, терориста са 22 и наркоман са својих 25 година. Био је будистички монах, хиндуистички мистик и окултиста у Централној Америци. Познавао је Андреаса Бадера и мајку Терезу. Биографија која се налази на његовој веб страници (http://www.klauskenneth.com) нуди више различитих тема разговора него што је било могуће обухватити у једном интервјуу.

Ево, на пример, шта је написано за 1980. годину: “Фрибург, Швајцарска; професор у Грејерсу (приватна школа); напади демона; уништавање свих односа; наглашена изолација; уточиште у алкохолу; врхунац кроз плес; прва писма о Исусу од Урсуле.”

Клаус Кенет је, такође, Божији дар Цркви – посебно Православној цркви, којој се окренуо након деценија духовног лутања, упознавши оца Софронија из Есекса (човека ког описује као „оваплоћење љубави“), што је довело до потпуно православног крштења 1986. године.